Kehonhuolto -kurssi (Zoom)

Selkäystävällinen kehonhuolto -kurssi.

Tiistaisin Zoomissa 16.1.- 19.3.2024 klo 18.30-19.15, yhteensä 10 viikkoa. Ohjattu harjoittelu tapahtuu livelähetyksenä Zoomin kautta tiistaisin ja videotallenne on katsottavissa yhden viikon ajan. Kurssia ohjaa fysioterapeutti Mimmi Haila.

Tämä tunti sopii sinulle, jos tunnet kehossasi kireyttä ja kipua, kaipaat kehoa rentouttavan ja mieltä rauhoittavan palautumishetken, mutta liikkuvuusharjoittelu ja aktiivinen kehonhuolto meinaa arjessa unohtua. Tunneilla tehdään rauhallisia liikkeitä, joiden avulla huolletaan kehoa arjen ja liikunnan kuormituksesta, lisätään liikkuvuutta, rentoutetaan kehoa ja nopeutetaan palautumista.

Liikkuvuus on yhdistelmä nivelten liikelaajuutta ja niveltä ympäröivien pehmytkudosten venyvyyttä, lihasvoimaa ja hallintaa. Liikkuvuus paranee aktiivisella liikkuvuusharjoittelulla sekä staattisen ja dynaamisen venyttelyn avulla. Käymme koko kehon läpi, keskittyen erityisesti yleisiin ongelmakohtiin hartiaseutuun sekä selän ja lantion alueeseen. Näiden alueiden kireys voi lisätä selkäkipuja sekä vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin ja ryhtiin.

Liikkuvuusharjoittelu 2-3 kertaa viikossa parantaa ryhtiä, lisää liikkuvuutta, vähentää selkäkipuja ja stressiä. Tallenteen avulla voit harjoitella silloin kuin sinulle sopii. Liikkeet voi tehdä oman liikkuvuuden mukaan, eli notkeus ei ole edellytys osallistumiselle. Liikkeistä annetaan vaihtoehtoja ja huomioidaan mahdollisia selän kiputiloja. Kurssi sopii kaiken kuntoisille. Huomiothan kuitenkin, että harjoituksia tehdään osittain lattiatasossa, joten matolle pääseminen on välttämätöntä!

Tämä kurssi on palautteiden perusteella paranneltu versio viime vuoden vastaavasta kurssista!

Kurssin hinta on Selkäyhdistyksen jäsenille 39€ ja muille 59€. Kurssin voi maksaa myös liikuntaetuudella (Smartum, ePassi, Edenred).

Ilmoittaudu mukaan täällä!