Seniorijumpat ja etäjumpat syyskaudella 2024

Järjestämme osana Seniorin Selkä Kuntoon -hanketta syyskaudella 2024 helsinkiläisille +60 ikäisille maksuttomia liikuntaryhmiä ja etäjumppaa.

Ilmoittautuminen seniorijumpparyhmiin syyskaudelle alkaa tiistaina 13.8.2024 klo 10.00. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei onnistu, toimistolle voi ilmoittautua puhelimitse: 044-360 0201.

HUOM! Paikan voi varata yhdestä liikuntaryhmästä, jotta osallistumaan pääsee mahdollisimman moni! Yhden liikuntaryhmän lisäksi voit kuitenkin osallistua halutessasi kaikkiin etäjumppiin.


SYYSKAUSI 2024

Syyskauden kesto on 2.9.-13.12.2024.

Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.

RYHMÄAIKAPAIKKAOHJAAJA
Seniorin selkäjumppa 45 min (kevyt)Ma 11:15-12Herttoniemenranta, Asukastalo Ankkuri,Paasivaarankatu 6Luciano Posillipo
Seniorin selkäjumppa 60 min (haastavampi)Ma 12.30-13.30Vuosaaren urheilutalo,Vuosaarentie 5Luciano Posillipo
Seniorin selkäjumppa 60 min (haastavampi)Ma 14-15Liikuntamylly, Myllypurontie 1Luciano Posillipo
Seniorin etäkehonhuolto 45 min (kevyt)Ti 11-11:45ZoomOuti Salmela
Seniorin selkäjumppa 60 min (haastavampi)Ti 12-13Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3 DMimmi Haila
Seniorin etäselkäjumppa 30 min (kevyt)Ke 11-11:30ZoomMimmi Haila
Seniorin selkäjumppa 60 min (haastavampi)Ke 13:45-14:45Urhea-halli, Mäkelänkatu 47Mimmi Haila
Seniorin selkäjumppa 60 min (haastavampi)To 13.15-14.15Kustaankartanon palvelukeskus, Oltermannintie 32Ella Ikävalko
Seniorin selkäjumppa 45 min (kevyt)To 15:15-16Kampin Liikuntakeskus, Malminkatu 3 DMimmi Haila
Seniorin etäselkäjumppa 30 min (kevyt)Pe 11-11:30ZoomMimmi Haila
Tuntikuvaukset
Seniorin selkäjumppa 45 min (kevyt)Tämä ryhmä sopii sinulle, jos haluat parantaa toimintakykyäsi ja lisätä säännöllistä liikuntaa arkeesi. Ryhmään voivat osallistua henkilöt, joilla on selkä- ja/tai nivelvaivoja, heikentynyt tasapaino tai yleiskunto. Tunneilla tehdään selkää vetreyttäviä ja vahvistavia harjoituksia, lisätään koko kehon liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa. Harjoituksia tehdään seisten, joten tähän ryhmään osallistuminen vaatii kykyä tehdä erilaisia askelluksia ilman tukea (kuten kävelysauvoja tai rollaattoria). Tunnilla tehdään myös harjoituksia lattiatasolla jumppamatolla. Lattialiikkeistä annetaan vaihtoehtoisia harjoituksia esimerkiksi tuolilla istuen, jos lattaillemeno ei onnistu.

Jos sinulla on ollut pitkä liikuntatauko esimerkiksi sairauden tai vamman takia, tai olet epävarma jaksamisestasi, voit aloittaa liikkumisen etäjumpista, joissa osan tai koko jumpan voi tehdä tuolilla istuen. Etäjumpat ovat kevyempiä kuin tämä seniorin selkäjumppa (45 min). Etäjumpat sopivat myös henkilöille, joille sitoutuminen viikkoittaiseen jumppaan on epävarmaa esimerkiksi terveyden tai aikataulun takia. 

HUOM! Ilmoittautuminen liikuntatiloissa tapahtuviin ryhmiin vaatii säännöllistä osallistumista. Kolmesta ilmoittamattomasta poissaolosta menetetään paikka, joka tarjotaan seuraavana jonopaikalla olevalle. Tämä ryhmä on suosittu eikä kaikki halukkaat valitettavasti mahdu mukaan. Varaathan paikan vain yhteen liikuntatiloissa tapahtuvaan senioriliikuntaryhmään, jotta osallistumaan pääsee mahdollisimman moni (ei koske etäjumppia).
Seniorin selkäjumppa 60 min (haastavampi)Tämä ryhmä sopii sinulle, jos haluat parantaa kuntoasi ja vahvistaa lihasvoimaasi. Tunneilla tehdään monipuolisia, erityisesti selän hyvinvointia edistäviä lihasvoimaharjoituksia, liikkuvuusharjoituksia, sykettä nostavia ja kuntoa parantavia harjoituksia sekä tasapainoharjoituksia. Kaikissa harjoituksissa huomioidaan osallistujien kuntotaso ja mahdolliset kiputilat. Tässä ryhmässä pitää uskaltaa hengästyä ja hikoilla. Harjoituksia tehdään sekä seisten että lattiatasolla jumppamatolla. Harjoituksista annetaan vaihtoehtoisia toteutustapoja, jos jokin asento, esimerkiksi konttausasennossa polvien päällä oleminen, ei onnistu, mutta lattiatasolle pääseminen on edellytys ryhmään osallistumiselle. Jos sinulla on ollut pitkä liikuntatauko tai olet epävarma jaksamisestasi, voi kevyempi seniorin selkäjumppa (45 min) sopia sinulle paremmin. 


HUOM! Ilmoittautuminen liikuntatiloissa tapahtuviin ryhmiin vaatii säännöllistä osallistumista. Kolmesta ilmoittamattomasta poissaolosta menetetään paikka, joka tarjotaan seuraavana jonopaikalla olevalle. Tämä ryhmä on suosittu eikä kaikki halukkaat valitettavasti mahdu mukaan. Varaathan paikan vain yhteen liikuntatiloissa tapahtuvaan senioriliikuntaryhmään, jotta osallistumaan pääsee mahdollisimman moni (ei koske etäjumppia). Mikäli sitoutuminen viikkoittaiseen jumppaan on epävarmaa esimerkiksi terveyden tai aikataulun takia, suosittelemme ilmoittautumaan mielummin etäjumppiin.
Seniorin etäselkäjumppa 30 min (kevyt)Tämä ryhmä sopii sinulle, jos haluat kevyttä ja monipuolista liikettä virkistämään kehoa ja mieltä arjen keskellä. Harjoituksia tehdään sekä seisten että tuolilla istuen, keskittyen erityisesti parantamaan selän hyvinvointia, toimintakykyä ja tasapainoa. Jumppa ei sisällä hyppyjä tai lattatasolla tehtäviä harjoituksia. Ryhmään voi osallistua erikuntoiset liikkujat, sillä jumpan voi tehdä omaan tahtiin ja harjoituksista annetaan vaihtoehtoisia toteutustapoja. Voit osallistua jumppaan mistä vain tietokoneen tai tabletin avulla, joten jumppaaminen onnistuu vaikka et sairauden, vamman tai aikatauluongelmien takia pääsisi liikuntatiloissa järjestettäviin ryhmiin. Etäjumppa on kätevä myös esimerkiksi leikkauksesta tai vammasta toipuville, sillä jumpan voi halutessaan tehdä kokonaan istuen ja harjoituksista voi valita vain itselleen sopivat. Omassa kodissa jumpatessa ei tarvitse miettiä miltä näyttää tai mitä muut ajattelevat, joten osallistumiseen on matala kynnys. Hyväkuntoisille etäjumppa sopii virkistävänä taukojumppana. 

Etäjumpissa on paikalla parhaimmillaan jopa 130 henkilöä, joten pyydämme avaamaan etäyhteyden ajoissa (vähintään 5 min ennen jumpan alkua), silloin kun haluat osallistua. Kesken jumpan myöhässä mukaan tulevat häiritsevät helposti muita osallistujia, jos kamera- ja mikrofoniasetuksia tarvitsee säätää jumpan jo ollessa käynnissä.
Seniorin etäkehonhuolto 45 min (kevyt)Tämä ryhmä sopii sinulle, jos haluat rauhallista ja kehoa huoltavaa liikettä sekä virkistämään että rentouttamaan kehoa ja mieltä arjen keskellä. Harjoitukset tehdään seisten ja tuolilla istuen. Keskitytään parantamaan selän hyvinvointia, keskivartalon hallintaa ja lihastukea, tasapainoa ja arjen toimintakykyä, lisäämään liikkuvuutta ja vähentämään lihaskireyttä. Tunnilla tehdään harjoituksia esimerkiksi joogasta, pilateksesta, barresta ja fysioterapiasta. 

Etäkehonhuoltotunti sisältää selkäystävällisiä harjoituksia, jotka ovat turvallisia tehdä vaikka selässä olisi kipua. Vahvat keskivartalon lihakset ja hyvä kehonhallinta ennaltaehkäisee selkäongelmia ja on erityisen tärkeää mikäli selkäongelmia on. Etätunnille voi osallistua erikuntoiset liikkujat, sillä jumpan voi tehdä omaan tahtiin ja harjoituksista annetaan vaihtoehtoisia toteutustapoja. Voit osallistua jumppaan mistä vain tietokoneen tai tabletin avulla, joten jumppaaminen onnistuu vaikka et sairauden, vamman tai aikatauluongelmien takia pääsisi liikuntatiloissa järjestettäviin ryhmiin. Etäjumppa on kätevä myös esimerkiksi leikkauksesta tai vammasta toipuville, sillä jumpan voi halutessaan tehdä kokonaan istuen ja harjoituksista voi valita vain itselleen sopivat. Omassa kodissa jumpatessa ei tarvitse miettiä miltä näyttää tai mitä muut ajattelevat, joten osallistumiseen on matala kynnys. 

Etäjumpissa on paikalla parhaimmillaan jopa 130 henkilöä, joten pyydämme avaamaan etäyhteyden ajoissa (vähintään 5 min ennen jumpan alkua), silloin kun haluat osallistua. Kesken jumpan myöhässä mukaan tulevat häiritsevät helposti muita osallistujia, jos kamera- ja mikrofoniasetuksia tarvitsee säätää jumpan jo ollessa käynnissä.

Seniorin Selkä kuntoon -hankkeen sähköisen uutiskirjeen voit tilata TÄÄLTÄ Uutiskirjeen tilaajana saat tiedon hankkeen ajankohtaisista tapahtumista, liikuntaryhmistä ja -kursseista suoraan sähköpostiisi.

Seniorin Selkä Kuntoon -hanke on Pääkaupunkiseudun Helsingin Selkäyhdistys ry:n koordinoima hanke, jota rahoittaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi. Toimintaan voivat osallistua 60+ ikäiset helsinkiläiset. Toiminta on osallistujille maksutonta, eikä osallistuminen vaadi Selkäyhdistyksen jäsenyyttä.