Villiyrttiretket senioreille

Hyötyliikuntaa ja villiyrttejä -retket Keskuspuistoon torstaina 25.5. klo 16-17.30 ja perjantaina 26.5. klo 13-14.30. Maksuttomille retkille voivat osallistua helsinkiläiset 60+ ikäiset. Ilmoittaudu tästä!

Kokoontuminen Rahakamarintorilla Länsi-Pasilassa. Paikalle pääsee muun muassa busseilla 23, 50, 59, 518 ja ratikalla 7. Rahakamarintorilta kävelemme yhdessä Keskuspuistoon tutustumaan villiyrtteihin.

Villiyrtit ovat syötäviä, erittäin ravintorikkaita kasveja, jotka ovat vapaasti poimittavia meidän puhtaasta luonnosta. Tule mukaan oppimaan kasvien tunnistamisesta, poimimisesta ja hyödyntämisestä ruoanlaitossa sekä kauneudenhoidossa. Villiyrttien runsailla terveyshyödyillä voi täydentää omaa ruokavaliota ilmaiseksi ja samalla luonnosta nauttien. Hortoilu, eli villiyrttien poimiminen, on stressiä alentavaa luonto – ja hyötyliikuntaa.

Liikumme melko helppokulkuisilla Keskuspuiston poluilla rauhalliseen tahtiin. Retkiä ohjaa fysioterapeutti ja luonnonyrttineuvoja Mimmi Haila. Voit ottaa mukaan muutaman paperipussin tai suodatinpussin kasvien keräystä varten. Osallistujat saavat kirjalliset muistiinpanot yleisimmistä villiyrteistä.

Retket toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 5 henkilöä. Maksimiosallistujamäärä retkelle on 15 henkilöä.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ!

Villiyrttiretki on osa Helsingin Selkäyhdistyksen Seniorin Selkä Kuntoon -hanketta, jota rahoittaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi. Tilaa tästä Seniorin Selkä Kuntoon – hankkeen uutiskirje ja saat ensimmäisten joukossa tiedon hankkeen ajankohtaisista tapahtumista, retkistä ja liikuntaryhmistä.