Selkäjumppa – selkä voi hyvin ja mieli pysyy virkeänä!

Selkäjumppa on fysioterapeutin ohjaamaa, ryhmässä tapahtuvaa voimistelua, joka on tarkoitettu niska- ja selkäkivuista kärsiville tai em. kipujen ennaltaehkäisystä kiinnostuneille henkilöille. Selkäjumpassa helpoilla ja turvallisilla harjoituksilla vahvistetaan ja venytetään tärkeitä lihasryhmiä, ylläpidetään rangan ja muiden nivelten liikkuvuutta sekä harjoitetaan vartalon hallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Selkäjumppa ei sisällä hyppyjä, juoksua eikä nopeatempoisia, vaativia liikesarjoja. Helppoa, tehokasta ja turvallista liikuntaa kaikille! Kesto 55 min.

Vesijumppa – vahvistu ja virkisty!

Vesijumppa on vaihtelevaa ja monipuolista liikuntaa kehon kaikille lihaksille. Veden vastakkaisten ominaisuuksien vuoksi altaassa liikkuminen voi tuntua kevyeltä, mutta todella tehokkaalta. Vesijumppa liikkeet ja liikesarjat ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Vesijumppa sopii kaiken ikäisille ja kokoisille sekä naisille että miehille. Kesto 30/45min.

Pilates – notkistu, vahvistu, kaunistu!

Pilates -menetelmä parantaa kehonhallintaa. Pilates -harjoittelulla oppii tunnistamaan kehon asennot. Pilates -harjoittelusta on apua selkävaivoihin, harjoittelulla kireät pinnalliset lihakset rentoutuvat ja syvät tukilihakset vahvistuvat. Ryhti, vartalon lihastasapaino ja nivelten liikkuvuus paranevat. Hengityksellä on tärkeä osa harjoittelussa, jolloin myös keuhkojen toiminta tehostuu. Pilates -menetelmä on turvallinen ja sopii lähes kaikille. Pilates liikkeet tehdään matolla ilman kenkiä. Tunnille mukavat kiristämättömät vaatteet. Pilatesohjaaja on fysioterapeutti. Kesto 55 min.