TOIMINNANJOHTAJAN SYYSTERVEISET

Lämmin tervehdys!

Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistysten syyskausi on jo nurkan takana ja on aika siirtää katseet tulevaan. Kulunut vuosi on sisältänyt paljon myös yhdistyksemme toiminnassa. Muutimme juhannuksen alla Malmilta uusiin tiloihin Käpylään osoitteeseen Oltermannintie 8. Samassa rakennuksessa toimivat myös mm. Hengitysliitto ja Sydänliitto.

Olemme laajentaneet liikuntatarjontaamme, jotta löytäisit entistä paremmin itsellesi soveltuvaa toimintaa. Selkäjumpan, asahin, vesijumpan ja pilateksen lisäksi tarjoamme enemmän haastetta kaipaaville kuntojumppaa sekä kaikille soveltuvaa kehonhuoltoa. Viikoittaisia liikuntaryhmiä järjestetään kaikkiaan pääkaupunkiseudulla 28. Liikuntatarjontaan pääset tutustumaan maksutta 2.9. järjestettävässä liikuntalajikokeilussa. Kannattaa tulla paikan päälle testaamaan lajeja.

Tarjolla on kuntosalikursseja ja Selkä kuntoon -kursseja Helsingissä ja Vantaalla. Liikuntatoiminnan lisäksi järjestämme syyskauden aikana yhteensä kuusi selkäiltaa ja luentoa. Syksyn alkajaisiksi on tulossa 9.9. retki Haltiaan, Nuuksion kansallispuistoon. Selkäviikolla 16.-20.10. on useita tapahtumia selkäterveyden hyväksi eri puolilla pääkaupunkiseutua. Järjestämme myös miehille suunnatun lajikokeilukurssin tiloissamme Oltermannintiellä, joka alkaa jo 22.8. Mukaan mahtuu vielä! Tarkemmat tiedot ja aikataulut löydät toimintakalenterista ja nettisivuilta.

Selkäkipujen esiintyvyys suomalaisilla on kasvanut. Tutkimusten (Terveys 2011) mukaan selkäkivun ja -sairauksien takia vuonna 2012 Suomessa oli hieman yli 2,1 miljoonaa sairauspäivärahapäivää ja niiden kustannukset olivat 119,8 miljoonaa euroa. Kyse on siis hyvin laajamittaisesta ja elämän laatuun vaikuttavasta asiasta. Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistykset tekevät töitä selkäoireiden ennaltaehkäisemiseksi ja selkäoireisten elämänlaadun parantamiseksi. Omaa tietoisuutta lisäämällä sekä terveillä elämän tavoilla on suuri merkitys selän hyvinvoinnin parantamisessa. Tervetuloa mukaan toimintaamme, liikuntaryhmiin ja luennoille, kasvattamaan tietämystäsi sekä oppimaan uusia liikkeitä ja liikuntamuotoja ja jakamaan kokemuksia!

Elokuisin terveisin,

Hanna-Maaria Tumelius,
Toiminnanjohtaja